Намерени са средства за компенсанция на екскурзоводите

В следствие на нашето настояване за компенсанция на екскурзоводите са намерени средства и се работи на експертно ниво в МТ.

Уважаеми колеги,

Току-що заввърши срещата в Министерство на туризма, на която присъстваха министъра на туризма и вицепремиер Мариана Николова и заместник-министъра на икономиката Стамен Янев, както и представители на УС на АЕБ, СЕБ-Варна и ЮСЕ- Бургас.

В следствие на нашето настояване за компенсанция на екскурзоводите са намерени средства и се работи на експертно ниво в МТ, МИ и МФ за изработване на механизъм и критерии за получаване на средствата. Очакването е това да стане възможно най-скоро.

Изготвят се справки за брой на редовни членове. След споразумение между трите организации засега се отменя протестът, насрочен за 01.09.

H. Миндов

Споделете вашето мнение:

Коментари (1)

  • Приветствам решението Ви да уведомите членовете на АЕБ за провеждането на срещата, макар и пост-фактум. Със сигурност това е стъпка напред в подобряването на комуникацията между УС на Асоциацията и нейните редови членове.
    За съжаление, трябва да се отбележи липсата на огласяване на каквито и да било конкретни данни и параметри, които са били договорени по време на срещата. Във Вашето съобщение не се споменава дори размера на договорената “помощ” – 3 млн.лв.
    Няма и думичка относно критериите, според които те ще бъдат дадени, както и за срокове, в които това ще стане. За разлика от АЕБ, ръководството на Съюза на Екскурзоводите в България поддържа изчерпателна и навременна информационна политика спрямо своите членове. Пример за това са предварителното съобщение към членовете на Съюза за предстоящата среща, както и детайлната информация ( с цифри и критерии), изнесена след нея.
    В този ред на мисли, на срещата е обсъдена и темата за продължаване на кампанията с клипове, промотиращи малко познати места до общо 20 на брой. С оглед на това, че лично повдигнах темата в публикации тук и във Фейсбук група ни, може ли да оповестите колко от оставащите 17 клипа за реализация ще се извършат съвместно с нашата Асоциация? По какъв критерий ще бъдат избрани “водещите” на клипове от наша страна и успяхте ли да договорите възможност! ( дебело подчертавам само възможност, а не размер) за заплащане на “водещите”?
    Накрая искам да припомня на уважаемите членове на УС, че настоящия 21-ви век е века на информационните технологии и съобразно времето, в което живеем е необходимо всяка една организация, особено публична, да има и провежда своя адекватна информационна политика и стратегия. Силно препоръчвам на членовете на УС да изградят навик на навременно и пълноценно информиране на останалите членове на Асоциацията.