Развитие по казуса с Архимандрит Дионисий

Архимандрит Дионисий отзован

Драги читатели, в последните шест месеца обществото, включително и туристическият бранш, повече или по-малко беше разделено (нещо не толкова необичайно) и по още един повод (всъщност няколко) – начинът, по който беше ръководен главния храм на БПЦ- “Св. Александър Невски’.

Към днешна дата имаме развитие с (предизвестен) край за противоречивата личност на Архимандрит Дионисий – този “нов”, но на практика добре познат подход, който се опита да въдвори, движейки се по ръба между консерватизма присъщ на църквата (не винаги негативен) и популярните за времената ни “светски” начини за отбелязване на църковни, но не само, празници, както и подемането (без време) на “икономически” мерки за подпомагане на БПЦ евентуално за поддръжка на най-големият действащ Православен храм на Балканите.

Ето и какво последва по темата : http://webcafe.bg/

Споделете вашето мнение:

Коментари (1)

  • Един храм има нужда от поддръжка и реставрация, а тя струва скъпо! Държавата не отпуска такива средства. Туроператорите включват този храм в обиколките си и това спомага за тяхната печалба. Ние екскурзоводите показваме красотата на този храм и си изкарваме хляба. Не беше редно месец преди да има раздвижване в туристическите посещения да бъде заявено за тази такса, което пробуди възмущения. Но много по-редно е тези туроператори според броя на туристите си да направят дарение за нашия храм, който посещаваме и показваме. А АЕБ може също да дари сума от нашия членски внос за Катедралата, която ни помага за нашата прехрана – много по-благородна дейност от разходи за “представителни или награди”.