Искане за оставка на министъра на туризма на Република България

Подпишете искането за оставка на министър Николина Ангелкова.

Уважаеми дами и господа,

Министър Ангелкова окончателно загуби доверието на бранша. Искането за нейната оставка за втори път е на дневен ред в рамките на по-малко от месец.

Секторът, който осигурява милиарди левове за икономиката на България – за 2020 г. неговият принос за БВП се очакваше да достигне до 18%, има нужда държавата да застане до него и да подаде ръка с бързи и адекватни мерки. Редица европейски страни направиха това, без да нарушат изискванията за сроковете за възстановяване на сумите за неосъществените туристически пътувания, регламентирани от европейска директива.

Изключително закъснялата и спорадична реакция, както и липсата на каквито и да било опити за справяне с икономическата криза в сектор “Туризъм” ни доведоха до убеждението, че министърът на туризма не може да защити поверения му бранш в кризисна ситуация. Вследствие на тези свои действия министър Ангелкова напълно изгуби доверието на туристическия бранш.

На 21.04.2020 ще входираме отворено писмо към г-н Бойко Борисов, министър председател на Република България с искане за оставката на министър Николина Ангелкова. Запознайте се с мотивите за искането на оставката и при възможност го разпространете и до вашите членове.

ОТВОРЕНО ПИСМО

Споделете вашето мнение:

Коментари (15)