Обръщение към г-н Николай Миндов

Уважаеми колеги,

Вчера имах възможността да дам следното интервю, получило отзвук в различни медии:

Екскурзовод: Ситуацията в туризма е почти трагична, мерките са единствено за бизнеса

В него поставям акцент върху подкрепата за нас екскурзоводите. Затова днес си позволявам да напиша следното обръщение:

Уважаеми г-н Миндов,

Обръщам се лично лично към Вас  тъй като сте председател на Асоциацията и в качеството си на такъв през последните седмици се срещнахте лично със следните представители на изпълнителната власт : Министъра на труда и соц. политика – Сачева, Министъра на туризма и Вицепремиер Николова и с министър-председателя Борисов. Последната от срещите е била днес : https://bnr.bg/post/101320306/prenasochvat-10-mln-ot-inovacii-i-konkurentnosposobnost-kam-turizma

Вие, освен че сте председател на УС на нашата Асоциация сте и един от говорителите на сдружението “Бъдеще за туризма” : https://futurefortourism.org/contact

Именно това сдружение е инициатор на протест, насрочен за утре 4.08.2020.  От друга страна, във вече цитирана публикация за среща, провела се днес с премиера, въпросното сдружение, от което сте част и Вие, постигна основната цел на готвения за утре протест – среща с г-н Борисов.

Предвид гореизложеното, настоявам за  подробно и детайлно разяснение за конкретните мерки, за които е говорено на срещата с премиера от днес. Настиявам също така да оповестите мерките за подкрепа, до които ще имаме достъп ние, екскурзоводите в лично качество като  физически лица.

Накрая настоявам да дадете отговор на въпроса защо всички тези действия, които предприемате не се оповестяват  на нашия сайт, а трябва да разбираме от медиите за тях?

Надявам се на скорошен и подробен отговор от Ваша страна.

Уважаеми колеги,

Моля всеки от вас да вземе отношение към отправените искания към г-н Миндов.

Считам, че правото ни да бъдем информирани е основополагащо, а предвид тежката ситуация е и жизнено важно за всеки един от нас

Надявам се на съпричастност от Ваша страна с поставените от мен въпроси.

 

Споделете вашето мнение:

Коментари (3)

  • Малко информация как да стигнем до кореспонденцията на УС в сайта на АЕБ. В e-mail, изпратен до вас, кликвате на Страница. Влизате в профила си с паролата, която би трябвало да знаете. На сайта на АЕБ има колона с надпис ЗА НАС, кликвате върху него, а след като се отвори, кликвате на КОРЕСПОБДЕНЦИЯ. Това е достъпа до публикациите. Успех!

  • Здравейте колеги, не виждам нещо да се е променило в обществото или правителството и най-вече отношението към нас – екскурзоводите.Маневрите които иска да коментираме колегата Милошов са предимно лични ходове и амбиции без ефект за АЕБ, аз призовавам при желание да насрочим виртуална конференция на АЕБ иначе сериала ще си остане същият.Време е да се обединим!

  • Колега, има една малка подробност, която я изпускаме. Моята реакция по отношение на информирането за случващите се неща до вчера бе също така остра. Получих имейлите, с които ни уведомяват как са протекли гореизброените срещи, но не можех да стигна до съдържанието. С техническо образование съм, с компютърна грамотност, сигурно на ниво министър /шегувам се/, но не се справих и направих запитване с имейл до Марина Йорданова, член на УС, как да стигна до въпросните писма. След кратки указания се получи. Искам да ви кажа, че много от колегите не могат да си отворят профилите в сайта, за да проверяват всяка кореспонденция и всичко, което се публикува. Защото не си знаят паролите за профила, защото някои не работят с тази техника и т.н.т. Помолих Марина да напише и публикува едно кратко указание за достъпа до публикуваното в сайта на АЕБ.